Κεντρική
Τηλέφωνα του ΚΤΕΛ
Δρομολόγια
Οδικοί Χάρτες
Η Κρήτη μας
Έκθέση Φωτογραφιών
 
Η καλύτερη σας λύση να ταξιδεύετε στην Δυτική Κρήτη!
KTEL public bus service Crete Greece
image KTEL Heraklion - Rethymnon 
ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 
ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
...και στα χωριά της Νοτιοδυτικής Κρήτης

 email: post@bus-service-crete.com

Προφίλ Εταιρίας

Το λεωφορείο σαν συνκοινωνιακό μέσο στην Δυτική Κρήτη ξεκίνησε από το 1927. Στην αρχή υπήρχε υποτυπώδης εξυπηρέτηση με τα πρώτα χειροποίητα λεωφορεία, εκείνης της εποχής...

Η ανάγκη για ουσιαστική βελτίωση υπηρεσιών, και η όσο δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, υπέβαλε την θέσπιση νομικών διατάξεων και έτσι άρχισαν να λειτουργούν με διάφορες μορφές μέχρι και το 1952 όπου με Νομοθετικό διάταγμα ιδρύται το Νομαρχιακό ΚΤΕΛ και το 1973 υπήρξε η ουσιαστική αρχή λειτουργίας του ΚΤΕΛ με την σημερινή του μορφή.

Επιτελώντας κοινωνικό έργο, μεταφέροντας με μειωμένα εισιτήρια τους πολύτεκνους, τους μαθητές προς και από τα σχολεία τους, καλύπτοντας και τα πιό δυσπρόσιτα χωριά των Νομών μας , Χειμώνα  - Καλοκαίρι, επεκτείναμε τα δρομολόγια μας και προς την Ηπερωτική Ελλάδα με δύο νέους προορισμούς όπου σπουδάζουν και εργάζονται συντοπίτες μας: την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, με σταθμούς σε όλες τις μεγάλες πόλεις των παραπάνω προορισμών.

Τα ΚΤΕΛ λειτούργισαν με βάση του Νόμου 102/73. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Υπάρχουν μέτοχοι οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους τα λεωφορεία.
Το ΚΤΕΛ ελέγχεται από τη Νομαρχία και γενικότερα από το κράτος, μέσω του Υπουγείου Μεταφορών.

Το Σεπτέμβριο του 2003 το ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΗΣ άλλαξε νομική μορφή και μετατράπηκε βάση του Νόμου 2963/2001 σε Ανώνυμη εταιρεία με την ονομασία ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. διατηρώντας όλα τα δικαιώματα που με παλαιότερες νομοθεσίες είχε. Η έδρα της εταιρείας παραμένει στα Χανιά. Ο στόλος της εταιρείας σχεδόν 100% άλλαξε με καινούρια σύγχρονης τεχνολογίας λεωφορεία κατασκευής 2005 - 2008.

ΤοΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών,  έχει προχωρήσει στην ακόμα καλύτερη βελτίωση και οργάνωση των υπηρεσιών του με ανθρώπινο δυναμικό, σύγχρονο εξοπλισμό και με ανανέωση του στόλου του με νέας τεχνολογίας λεωφορεία, με μοναδικό σκοπό να προσφέρει στο επιβατικό κοινό ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση αλλά και οικονομία στο ταξίδι του.

 © 2000 - 2014 ms marketing hellas Webhosting & Design. All rights reserved.  All suggestions and comments referring this webpage please to webslave@msmarketing-hellas.com.